3D-printing

3D-printing

3D-printer, varför har man en sådan maskin egentligen? Jobbar man mycket med innovation och prototyper så är det ett vansinnigt roligt verktyg att tillgå för att realisera en idé istället bara för att titta på en animation/bild på en dataskärm. Att kunna hålla i, känna på, titta, vrida och vända, kanske till och med testa både för passform och funktion ger en dimension till kreativiteten som är oslagbar.


En annan klockren egenskap med 3D-printing är att man kan mycket enklare göra sina uppfinningar förstådda av andra som kanske inte är så insnöade som en själv, ”Det är lättare om jag skulle få se den med egna ögon” som det heter, och just så är det.

Jag vill påstå att 3D-printing är lika omvälvande som 5-axlig fräsning är för den som vet vad det är. Att kunna fräsa detaljer i 3 axlar är standard sedan många år men så är ju även 5-axlig fräsning iofs MEN många som går från 3 till 5 börjar tänka annorlunda, man tänker 5-axligt. Nu kanske det låter självklart men så är det inte riktigt. Jag påstår att det är exakt samma med 3D-printing.


Tänk 3D-printing!!


Hos SpoonValley Racing sysslar vi med motorer och motorcyklar primärt, hur många gånger letar man inte små fästen, hållare, clips eller lösningar på ett enkelt problem. Man ser problemet och har en lösning men inga möjligheter att tillverka detaljen, det är här 3D-printern kommer in. Det är just i dessa situationer som det tar lite tid att lära sig tänka 3D-printing istället för att börja leta på ebay eller yxa ihop något tillfälligt.

Det primära området för vår Lulzbot TAZ6 är prototyper och enstyckstillverkning, jag kan skriva i alla förekommande material på marknaden, PLA, ABS, Nylon, kolfiberarmerad polyester, vattenlösliga material (för support), flexibla material, listan fylls på varje vecka i princip.


Nu är detta endast maskinen för att tillverka den detalj du söker, vill du dessutom rita den själv så titta här.


Har du en idé så hör av dig till mr.j@spoonvalleyracing.se eller ring 070-5570389


Mvh

Joakim Augustsson


SpoonValley Racing © 2017